Duidelijke visie… nieuwe naam

"Het is leuk dat we zoveel mensen warm kunnen maken voor het verhaal van Ouma Letta. We willen dan ook iedereen bedanken voor de interesse & sympathie, de financiële bijdrages, de hulp voor of achter de schermen.
Het belangrijkste is misschien wel dat we door het bezoek van Ouma Letta ook de visie van de verschillende projecten (Art from specials hier in België, Tlamelo en Mufumahade in Zuid-Afrika) samen met haar hebben kunnen stroomlijnen. We zochten iets dat duurzaam was, dat onafhankelijk kon ontwikkeld worden van eventuele inmeninging van de lokale overheid in Zuid-Afrika. Iets dat losstond van het pure materiële (vb. gebouwen). Iets dat herkenbaar was voor de kinderen en medewerkers in Zuid-Afrika, maar ook zinvol voor ons hier in België.
Het is het concept van de “Talenten boom” geworden noem het gerust onze nieuwe Zuid-Afrikaanse boomsoort: de "Talentri" .

Een boom met drie grote wortels: 1 basisbehoeften (voeding, dak boven 't hoofd) 2 sociale rechten (vb. geboortecertificaat,…) en 3 talenten ontwikkeling (opleiding,…). Voortaan willen we met onze projecten dan ook inzetten op de ontwikkeling van talenten, want dat is de toekomst voor Zuid-Afrika.
En we weten dat het werkt. Ouma Letta is er het voorbeeld van, hoe zij 30 jaar geleden door m'n grootoom dat extra duwtje op vlak van opleiding in de rug kreeg en op die manier dit vandaag verder zet. M’n broer Ignace (syndroom van down) en zijn vrienden van De Branding tonen hier dat het kan, met de verkoop van hun kunstwerken dragen ook zij hun steentje bij (zie Art from Specials). Uiteraard hopen we stiekem om ook hier zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun talenten te gebruiken om een steentje bij te dragen. Voor onszelf & Ouma Letta was dit toekomstgerichte verhaal op punt krijgen minstens even belangrijk als het financiële.
De volgende stap van onze kant wordt wellicht het geheel in een VZW onder te brengen en dan in november ter plaatse gaan."
Brecht&Vero